Veiligheidsglas

Veiligheidsglas van Langenhuizen in Heesch, Cuijk en regio Den Bosch

Veiligheidsglas is samengesteld uit twee glaspanelen van ongelijke dikte. Een van de twee glaspanelen bestaat uit twee glasbladen welke verbonden worden door meerdere lagen pvb folie die in principe volledig helder is, maar ook mat of met een kleur geleverd kan worden. Wanneer het veiligheidsglas breekt door steenworpen, slagen of stoten, blijven de glasscherven aan de folie vastzitten. Hierdoor beschermt veiligheidsglas tegen doorval en lichamelijk letsel bij glasbreuk, maar het is ook inbraak vertragend. In combinatie met HR-glas zorgt dit voor extra veiligheid en comfort. Ook wordt gelaagd glas verwerkt tot glazen vloeren en trappen.

Hoe wordt veiligheidsglas gemaakt

Gehard veiligheidsglas wordt gemaakt door een techniek van verwarmen en snel afkoelen waardoor het glas 5 maal sterker is dan gewoon glas. Speciaal voor deuren en volglazen wanden is deze sterkte vereist. Een extra voordeel is dat bij eventuele breuk de ruit volledig uiteenvalt in hele kleine onschuldige brokjes glas. Met name voor sportzalen is dit glas een uitkomst. Dankzij dit prachtige materiaal bent u in staat een spannende wedstrijd squash of tennis te volgen zonder het gevaar van rond vliegende projectielen. Emalit of Colorbel is vlakglas met een ondoorzichtige emalit-laag die aan één zijde van het glas via een thermisch proces (harding) op het oppervlak wordt aangebracht. Dit is leverbaar in vele RAL-kleuren. Emalit kan worden geleverd als borstwering of gevelbekleding in en aan gebouwen, maar wordt ook veel gemonteerd als achterwand in keukens, dit vanwege de sterkte en warmtebestendigheid van gehard glas, en de mogelijkheid om uitsparingen in het glas aan te brengen.

Veiligheidsnormen van veiligheidsglas

Voor het toepassen van veiligheidsglas is er een norm, de NEN 3569. Deze norm beschrijft exact waar en welk soort veiligheidsglas toegepast moet worden. Aan de hand van deze norm kunt u bepalen of in uw woning veiligheidsglas moet worden toegepast. Voor uw woning geldt dat wanneer de onderzijde van het glas zich tussen de 0 en 85 cm vanaf de vloer bevindt, dit veiligheidsglas dient te zijn. Tevens moet bij alle balustrades, dakramen, daklichten en dakbeglazing (b.v. in serre’s) veiligheidsglas toegepast worden.

Wilt u meer informatie over veiligheidsglas of heeft u een vraag? U kunt altijd een bezoek brengen aan de showroom in Heesch of Cuijk. Of maak direct een afspraak op lokatie. Wij komen graag bij u langs, ook in de regio Den Bosch.

Wilt u direct meer informatie over veiligheidsglas?